پکیج تور عمان
عمان
عُمان کشوری پادشاهی با نام رسمی سلطان نشین عُمان واقع در شبه جزیره عربستان ، پاتیخت آن مسقط و با یمن ، امارات و عربستان مرز زمینی و با ایران مرز دریایی دارد. عمان همیشه درای پادشاهی خودکفا بوده و دوران اوج و کاهش قدرت را نیز تجربه کرده است و با توجه به پیوند نزدیک نظامی و سیاسی با آمریکا و انگلیس اما برنامه های آزادانه خود در سیاست خارجی با سایر کشورها اتخاذ میکند . عمان در بین کشورهای عربی قدیمیترین دولت مستقل را دارد .
عمان نام های بسیاری از جمله اومانا ، اومان ، مگان یا مجان داشته که هر کدارم ریشه ای دارد . عمان نام مکانی در یمن بوده که اقوام آن بعد از ویران شدن سد مارب به عمان مهاجرت کردند و به روایتی دیگر نام عمان از عمان ابن سبا بن یغثان بن ابراهیم آمده است .
جغرافیا
عمان را یک شنزار بیابانی وسیع در بر گرفته و در دو کوه حَجَر و ظفار بین بیایان واقع شده است . کوه جبل اخصر با ارتفاع 3075 متر بلندترین نقطه عمان و شبه جزیره عربستان که به شکل پله پله و رنگارنگ و در میان بیابان و تپههای ماهوری قرار دارد. آب هوای گروم خشک و شرجی دارد ، اغلب آفتابی دمای میانگین سالانه نسبت به فصل از 17 تا 40 درجه سانتی گراد است .
از نظریه زمین شناسی در گذشته اقیانوس سطح عمان را پوشانده بود و همین دلیل باعث پدیدار شدن سنگوارههای متعدد ، صدفهای دریایی و آبزیان در خاک شد.
جالب هست بدانید شهری در امارت متحده عربی وجو دارد که متعلق به عمان است بنام مدحاء که جمعیت 2600 نفری دارد و دوروستای شیص و نحوه که از توابع شارجه هستند در اراضی مدحاء واقع شده است .
تاریخ
عمان قدمت 14 ساله با دورههای حکومتی و فرمانروایی بسیار دارد و نظر باستان شناسان به هزاره دوازدهم قبل از میلاد و پایان عصر یخبندان می رسد برای هم از نظر باستانی بسیار پر اهمیت است ، در سال 1507 به اشغال پرتغال در آمد . با حفاریهای باستانی که در ولایت های مختلف همچون بریمی انجام شده ، مشخص گردید روابط تجاری بین هند و میان رودان و دیگر تمدن های شبه جزیره عربستان داشته است .
کشور سلطان نشین عمان دورههای تاریخی بسیاری را تجربه کرده است که در ذیل به تعدادی از آنها اشاره خواهیم کرد .
تاریخ عمان در هزاره سوم قبل از میلاد
تاریخ عمان در دوره ششم میلادی
تاریخ عمان در دوره ساسانیان
تاریخ عمان در دوره عمان و بنی ازد
تاریخ عمان در دوره اسلام
تاریخ عمان در دوره پرتغالیها
تاریخ عمان در دوره دولت یعرب ها
تاریخ عمان در دوره دولت آل بوسعید
تاریخ عمان در دوره سلطان قابوس
مهتمترین تحولات تاریخی در دوره زمامداری سلطان قابوس اتفاق افتاد ، در آن زمان عمان یک کشور عقب مانده و منزوی بود و با سرکار آمدن سلطان قابوس بسوی پیشبرد اقتصادی رفت و با منابع نفتی و جهانگردی شروع به ساخت مسکن ، مدرسه ، بندر کرد
سیاست
عمان در روابط سیاست خارجه از نوعی رویکرد محافظه کارنه بین المللی و منطقه پیروی میکند ، داشتن روابط سیاسی نزدیک با ایران توانسته قدرت استقلال خود را در برابر عربستان سعودی حفظ کند .
زمانی که سلطان قابوس به قدرت رسید گروهی از چپگرایان ایالت ظفار شورش کردند که با کمک و حمایت ارتش ایران در زمان محمدرضا شاه پهلوی توانست آنهارا شکست دهد و همین امر باعث شد که قدرت و حفظ تاج و تخت خود را مدیون ایران بداند. عمان همیشه در میان مسائل سیاسی ایران و غرب نقش مهمی ایفا کند که همیشه پنهان بوده و همیشه از سوی ایران رد می شود ، براساس اسناد منتشر شده در خصوص برنامه هستهای ایران نقش مهم در میانجیگری بین ایران و آمریکا داشته است .
اقتصاد
عمان هم همانند اکثر کشورهای عربی اقتصاد وابسته به منابع نفت و سهم 67 درصدی از درآمد این کشور را دارد و به طور رسمی اعلام شده حدود 5.5 میلیادر بشکه ذخایر نفت دارد ، رتبه 22 در جهان و رتبه 7 در کشورهای منطقه از نظر ذخایر نفتی دارد . رتبه 25 در تولید روزانه نفت خام با تولید حدود 1 میلیون بشکه در جهان را دارد. نفت خام عمان به کشورهای چین ، تایلند ، کره جنوبی و ژاپن صادر می شود .
اصلی ترین صادرات عمان نفت خام ، فلزات ، پارچه و ماهی و اصلی ترین واردات ماشین آلات ، تجهیزات حمل و نقل ، روغن صنعتی و کالاهای صنعتی مواد غذایی است .
عمان برای بهبود عملکرد در بخشهای صنعتی کشور اعلام کرد به سرمایه گذاران خارجی مالکیت صد در صد می دهد و معافیت گمرکی را برای واردات تجهیزات صنعتی و مواد اولیه کارخانهها اعمال میکند و برای بهبود وام های کلان با بهرههای پایین اعطا میکند . همچنین برای دادن یه ضمانت کاری و آسوده خاطر کردن سرمایه گذارارن از مبالغی که قصد دارند سرمایه گذاری کنند بیمه اعتبارات صادارتی و ضمانت نامه های صادراتی صارد نماید .جالب است بدانید نرخ تورم در عمان صفر است.
واحد پول عمان ریال است .
مردم و فرهنگ
جمعیت عمان حدود 5 میلیون نفر است ، نژاد تشکیل دهنده مردم عمان از عرب ، بلوچ ، آسیای شرقی و آفریقا میباشد. زبان رسمی عربی و از نرخ سواد بالایی برخوردار هستند . دین تمام مردم اسلام است با مذهب اکثریت اباضی و اقلیت سنی و شیعه و مسیحی. اباضی ها پیرو عبدالله بن اباض تمیمی هستند ، مسیحیان عمان در شهرهای مسقط صلاطه زندگی میکنند.
مردم عمان معروف به خوش خط بودن هستند و این خطاطی زیبا در نوشتن آیات قرآن قابل مشاهده میباشد ، خطاطی و هنر نقاشی بخشی از فرهنگ و هنر آنها محسوب میشود .
گردشگری
صنعت گردشگری با به روی کار آمدن سلطان قابوس نقش بسزایی در امر جذب توریست و ورود ارز به کشور داشته و توانسته در طول حکومت خود زیرساختهای لازم برای صنعت گردشگری را فراهم نماید. فرودگاه مدرن ، هتلهای لوکس و باسرویسهای جهانی ، مراکز تجاری فروشگاهی و بازار های خرید و تفریحات مهیج سبب ورود گردشگر به کشور شد ، اکنون چندین سال است مسیر مسط از ایران در سیستم تورهای ایران تعریف شده و مسافران بسیاری برای سپری کردن تعطیلات خود به عمان سفر میکنند.
از اماکن ، جزیرهها و شهرهای مهم توریستی می توان به موراد زیر اشاره کرد .
جزیره ماسیره ، شهر نزوی ، شهر بهلا ، شهر صلاله ، منطقه جبل ، مرکز راس الجینز ، فلات موساندام ، مسجد سلطان قابوس ، موزه دروازه مسقط ، کویر وهیبه ، مسفاة العبریین ، قلعه رفصه ، قلعه نخل ، قناتهای قدیمی ،