ارمنستان

پکیج تور های ارمنستان

تماس بگیرید

4 شب و 5 روز

شروع قیمت از 20.610.000 تومان

ارمنستان

کشور ارمنستان با نام رسمی جمهوری ارمنستان در شمال کشور ایران واقع شده است ، پایتخت آن ایروان و زبان رسمی ارمنی با پیروی از دین مسیحیت و جمعیت سه میلیون نفری دارد و یکی از کشورهای اتحاد جماهیر شوروی بوده است . کشور ارمنستان با کشورهای آذربایجان ، گرجستان ، ترکیه ، قره باغ و نخجوان مرز زمینی دراد .ارمنستان اولین کشوری وبد که در قرن چهرام میلادی دین مسیحیت را پذیرفت و کلیسای حواری ارمنی که مخصوص خود میباشد را بیناد نهاد .

تشکیل قوم ارمنی دو دیدگاه آمده است دیدگاه اول از ادغام ماجران هند و اروپایی با اقوام بومی مانند هوری اورارتویی ، لوویان و هایاسا بوجود آمده و دیدگاه دوم از ابتدا ارمنیان در فلات خود میزیستند . ارامنی ها خود را های و کشورشان را هایاستان می‌نامند. در یکی از متون قدیمی ارمنی هایک را از نوادگان نوح و از دودمان یافث نسبت داده است .

جغرافیا

جمهوری ارمنستان کشوری کوهستانی و پرباران در قفاز جنوبی و میان دو دریای سیاه و خزر واقع شده است ارتباط دو دریا سبب شده مرز میان آسیا و اروپا باشد . ارمنستان جز کشورهای مرتفع جهان محسوب می‌شود و تقریبا 90 درصد از اراضی ارمنستان در ارتفاع 1000 متری قرار دارد و شامل کوهستان‌ها ، آتش‌فشان‌ها ، قله‌ها ، رشته کوه‌های آرارات ، دره‌های تنگ رودخانه ای ، چاله‌ها و دریاچه‌ها است . دریاچه معروف سوان بلندترین و بزرگترین دریاچه کوهستانی در قفقاز است که در حوضه خود کوهستان وایوتس و رود آرپا را دارد .

آب وهوا در ارمنستان نسبت به فصل منتفاوت است در تابستان گرم و زمستان به شدت سرد دارد ،  آسمانی آفتابی با بارندگی زیاد . دمای هوا در دشت آرارات از گرمتری 42+ و سردترین 30- و مناطق نزدیک دریاچه سوان گرمترین 20+ وسردترین 12- است .

ارمنستان از پوشش گیاهی و زمین های حاصلخیز مرغوبی برخوردار است و رشد درختان میوه مانند سیب ، گلابی ، زغال اخته ، زردآلو، گیلاس و گردو را در کشور خود دارد . بلوط ، کورکن ، آلش ، افرا از عمده ترین درختان پوشش جنگلی ارمنستان بشمار می آید .

تاریخ

با لشکر کشی اسکندر به  حکومت سلوکی ، اولین پادشاه ارمنستان آرتاشس بر آن شورید و ارمنستان امروزی را پایه گذاری کرد . در زمان پادشاهی اشکانی ارمنستان دستخوش تحول جدیدی شد و در سال 301 میلادی دین مسیحیت برای حکومت خود برگزید .  در طول تاریخ حکومت های زیادی مانند باگراتونی ، آرزرونی بیزانس ، اعراب ، ترکان سلجوقی ، تاتارها ، مغولان ، تیمور لنگ ، طوائف آق‌قویونلو و قره قویونلو و امپراتوری عثمانی و صفوی بر این کشور فرمانروایی کردند .

در سال 1915 میلادی ترکان در اقدامی نابرابر اقدام  به نسل کشی ارمنی ها زدند که تا کنون ترکیه آن واقعه را نپذیرفته و همیشه این ادعا را رد میکند .

در سال 1918 با نبردهای پی‌در‌پی ارمنیان موفق شدند در نبر ساردارباد جکومت خود را احیا کنند و اولین جمهوری ارمنستان را تشکیل دهند در سال 1920 به عضویت اتحادیه جماهیر شوروی در آمد و در سپتامبر 1991  پس از فروپاشی شوروی جمهوری ارمنستان اعلام استقلال کرد .

ارمنستان به سه ناحیه ارمنستان بزرگ ، ارمنستان کوچک و آرمنستان جدید تقسیم شده است .

سیاست

مهمترین زمان در تحولات سیاسی ارمنستان از بهار سال 1990 میلادی و با تاسیس شورای عالی ارمنستان رغم خورد . این شورا در سال 1990 با ماندن در اتحاد جماهیر شوروی مخالفت کردند و با برگزاری یک همه پرسی از اتحادیه جدا و در اعلام استقلال سیاسی کردند . در این تحولات لوون تر پتروسیان نقش بسزایی را ایفا کرد او با تنظیم لایحه ای و به تصویب رساندن در شورای عالی ارمنستان نهاد جدید به نام ریاست جمهوری را تشکیل و انتخاب رئیس جمهور را به انتخاب رای مردم و برزگرای انتخابات قرارداد. اولین انتخابات آزاد برای  انتخاب رئیس جمهور در 16 اکتبر سال 1991 برگزار گردید. ایران اولین کشوری بود که استقلال ارمنستان را به رسمیت شناخت و خارج از این موضوع به دلیل تاریخ دیرینه که این دو کشور با هم داشتند روابط مناسبی در غالب سیاسی ، فرهنگی ، اقتصادی ، دیپلماسی و استراتژیک دارند .

دولت ارمنستان تک مجلسی است و دوره نمایندگان 5 سال است  ، مجلس دارای 131 کرسی و به صورت انتخابی و تناسبی انتخاب می‌شوند

در سالهای اخیر درگیری هایی بین دو کشور ارمنستان و آذربایجان رخ داده که مربوط به منطقه قره باغ میباشد ، منطقه‌ای که مردم آن آذری هستند اما در خاک ارمنستان زندگی میکنند و موضوعی که تا به امروز حل نشده باقی مانده است .

اقتصاد

اقتصاد ارمنستان صنعت محور بود و صنایع فعالی در تولید مواد شیمیایی ، ماشین آلات صنعتی ، فراورده‌های غذایی ، نساجی ، تولید رزین و الکترونیک دارد . ولی در تاریخی به دلیل وابستگی زیاد به واردات مواد اولیه باعث تضیف این صنایع شد . صنعت فن آوری الماس یکی از مهمترین صادرات و همچنین جذب سرمایه گذاران به این کشور می باشد

ارمنستان معادن آهن ، مس ، طلا ، بازالت ، مرمر ، نمک و رتبه هفتم در تولید مولیبدن در جهان را دارد همچنین به با وجود چشمه های بسیار و آب معدنی طبیعی در صادرات آب نوشیدنی گوارا و درمانی به جهان و کشورهای حاشیه خلیج فارس نق مهمی دارد.

گردشگری

یکی از منابع اصلی ورود ارز به کشور و کسب درآمد صنعت گردشگری می‌باشد . ارمنستان با توجه به مساحت کمی که  دارد اما به دلیل قدمتی بود آن و وجود ساختمان ها و کلیساهای قدیمی و طبیعتش ، دریاچه سوان و کوههای آرارت گردشگران بی شماری را از جهان به خود اختصاص داده است . کشورهای منطقه بیشترین درصد در بازدید از کشور را دارد . سرمایه گذاری در زیرساخت‌های گردشگری ، لغو روادید (ویزا) برای اتحادیه اروپا و برخی کشورهای دیگر من جمله ایران ، آسمان پروازی باز عامل مهم به جذب گردشگر به کشور می‌باشد.

مکان‌ها و فضاهای گردشگری در ارمنستان به شرخ زیر است :

دریاچه سوان که بزرگترین دیاچه کوهستانی وآب شیرین قفقاز است .

شهر توریستی جرموک با چشمه های آب گرم .

بال‌های تاتو طولاترین تله کابین به طول 5.7 کیلیومتر .

شهر دیلیجان معروف به سوئیس کوچک و پارک ملی

معبد گارنی در روستای گارانی بازسازی شده در سال 1970 و مربوط به قبل از مسیحیت

صومعه قرون وسطی گغارد در استان کوتایک

صومعه خور ویراپ واقع در دشت‌های آرارات

موزه تاریخ ایروان در بخش های باستان شناسی ، سکه شناسی ، قوم نگاری ، تاریخ مدرن